Insamlingsgala till Djurrättsaliansen

Nyligen upptäckte Föreningen Landsbygdsupproret affischer med en manifestation där Djurrättsaliansen ordnade en ”insamlingsgala”. Att Djurrättsaliansen är i behov av pengar för att kunna fortsätta sin häxjakt på yrkeskategorin djurhållande lantbrukare är ingen nyhet. Detta trots att de svenska lantbrukarna både följer lagstiftningen och bidrar till både livsmedelsförsörjning såväl som ett rikt odlingslandskap vilket är ett av våra miljömål som inte ser ut att uppnås. Vad som dock fångade Föreningen Landsbygdsupprorets uppmärksamhet var de organisationer som man fick uppfattningen att se stod bakom detta event. Nämnligen påstod Djurrättsaliansen att denna insamlingsgala stöds av Göteborg stad, Pride och Arbetarnas bildningsförbund (ABF). Att dessa skulle stödja detta var i våra ögon helt osannolikt. Efter att Föreningen Landsbygdsupproret ifrågasatt samarbetet mellan Djurrättsaliansen och dessa visade det sig dock att det var just så osanolikt som vi tyckte. Göteborg stad svarade oss att det var ett misstag att de hamnade med, West Pride hade aldrig varit med och ABF hade dragit sig ur eventet. Att dessa inte längre valde att stå bakom ”insamlingsgalan” var dock inget Djurrättsaliansen tyckte var viktigt nog att informera om eller att ta bort deras loggor från affischerna.

Enda glädjande för oss landsbygdskämpar i detta verkar vara att intäkterna från galan gick åt att täcka kostnaderna så några extra slantar i kassan för att fortsätta motarbeta lantbruken var det inte denna gång!